Usred Kine Tramp proglasio "Dan žrtava komunizma"

Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je današnji dan "danom žrtava komunizma", povodom 100-godišnjice Oktobarske revolucije u Rusiji.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

09:45

Usred Kine Tramp proglasio
Tanjug AP

"U prethodnih 100 godina, komunistički totalitarni režimi širom sveta ubili su više od 100 miliona ljudi i izložili još nebrojeno mnogo eksploataciji, nasilju i neviđenom uništenju. Danas se sećamo svih onih koji su umrli i svih onih koji nastavljaju da pate pod komunizmom", saopštila je Bela kuća, prenosi AFP.

Bela kuća objavila je saopštenje dan pre nego što je predsednik Tramp napustio Južnu Koreju i zaputio se za Kinu, koja je komunistička država od 1949. godine.
Predsednik SAD se trenutno nalazi na 12-dnevnoj turneji kroz Aziju.

Tramp je ranije nazivao kineskog predsednika Si Đinpinga "prijateljem", a danas ga je pohvalio, rekavši da puno pomaže u rešavanju krze sa Severnom Korejom, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: