Tramp Kimu : Tvoj režim nije dedin raj, ne iskušavaj me

U govoru pred južnokorejskim poslanicima američki predsednik poslao poruku lideru Severne Koreje da ga ne iskušava i da će Amerika imati najbolje oružje.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 08.11.2017.

08:14

Tramp Kimu : Tvoj režim nije dedin raj, ne iskušavaj me
Tanjug, AP

Donald Tramp senašao pred poslanicima nakon što je zbog vremenskih uslova otkazana njegova poseta demilitarizovanoj zoni dve Koreje. On je u govoru izjavio da ima poruku za severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

"Oružje koje nabavljaš, ne čini te bezbednijim, ono dovodi tvoj režim u ozbiljnu opasnost. Svet ne može da toleriše pretnje otpadničkog režima nuklearnim uništenjem", rekao je američki predsednik i pozvao sve države da se ujedine "u izolaciji brutalnog severnokorejskog režima".

"Ne potcenjujte nas. Ne iskušavajte nas", rekao je Tramp. U neočekivanom potezu, Tramp je odlučio da se direktno obrati Kimu u svom govoru pred južnokorejskim parlamentom, insistirajući da odbaci nuklearne i raketne programe.

"Stavljaju tvoj režim u veliku opasnost. Svaki korak koji napraviš niz ovaj mračni put uvećava opasnost sa kojom se suočavaš. Severna Koreja nije raj koji je tvoj deda zamislio. To je pakao koji nijedna osoba ne zaslužuje", rekao je Tramp, prenosi BBC.

On je naglasio da bi fatalna greška bilo tumačiti kao slabost kontrolisano ponašnje SAD, jer je sada u Vašingtonu druga administracija. "SAD pod mojom administracijom kompletno ponovo grade svoju vojsku i troše stotine milijardi dolara za nivu i najfinijuopremu bilo gde us vetu, i to se pravi upravo sada. Ja hoću mir kroz snagu", kazao je Tramp.

Inače, AP prenosi da je otkazivanje posete demilitarizovanoj zoni isfrustriralo Trampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: