Dveri: Organi da primene zakon i uhapse Ugljanina

Pokret Dveri pozvao je nadležne državne organe da primene zakon i uhapse Sulejmana Ugljanina.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

11:18

Dveri: Organi da primene zakon i uhapse Ugljanina

Navedeno je da to treba učiniti zbog zahteva vladi i EU da utvrde datum povlačenja pripadnika srpskih bezbednosnih snaga i pravosudnih organa sa “teritorije Sandžaka”.

Dveri smatraju da ovde nije reč o ekstremnoj retorici, već o potencijalnom secesionizmu i realizaciji stare ideje o takozvanoj zelenoj transverzali.

Takođe, zabrinjava ih, kažu u saopštenju, činjenica da je Ugljanin na ovaj način zloupotrebio položaj predsednika BNV i legitimne interese muslimana u Republici Srbiji, te je neophodno preispitati njegov dalji ostanak na toj funkciji.

Potpredsednik Pokreta Marko Pušica poziva nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave da preispita zakonitost rada BNV i da preduzme sve mere i radnje u skladu sa zakonom radi vraćanja rada ovog nacionalnog saveta konkretne nacionalne manjine u okvire Ustava i važećih zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: