Objavljen tekst izjave srpskih sudija i tužilaca / FOTO

Kosovski poslanik Korab Sejdiju objavio je tekst izjave koju su srpske sudije i tužioci dali pred kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Izvor: B92, N1

Utorak, 07.11.2017.

15:33

Objavljen tekst izjave srpskih sudija i tužilaca / FOTO
Getty Images

Kako je najpre preneo N1, poslanik je potpisane izjave sudija i tužilaca dobio iz Predsedništva Kosova, pošto je uputio zvaničnih zahtev.

“Sudije i tužioci su postavljeni istim dekretima kao i druge njihove kolege u Republici Kosovo. Oni su imenovani bez polaganja zakletve, što je obaveza svih koji ulaze u službu sudskog sistema Republike Kosovo. Sudije i tužioci su imenovani na osnovu izjavaja u kojima se ne pominje Republika Kosovo ili Ustav Republike Kosovo, ali se pominju Kosovo, kosovsko zakonodavstvo i prihvatanje zaključaka procesa integracije. Nigde se ne navodi da sudije i tužioci priznaju svoju vernost državi Kosovo“, napisao je Sejdiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: