Šarićev saradnik se predao posle šest godina skrivanja

Nebojša Sretenović, jedan od optuženih pripadnika kriminalne grupe Darka Šarića koja se bavila švercom kokaina, uhapšen je u Kragujevcu.

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2017.

16:43

Šarićev saradnik se predao posle šest godina skrivanja
Ilustracija: Thinkstock

On je uhapšen pošto se dobrovoljno predao policiji nakon šest godina skrivanja i danas je priveden Specijalnom sudu u Beogradu, saznaje Tanjug.

Za njim je bila raspisana poternica na osnovu rešenja o određivanju pritvora od 5. januara 2012. godine.

Svih ovih godina njemu se sudilo u odsustvu jer je bio u bekstvu, a prvom ukinutom presudom bio je osuđen na 11 godina zatvora.

Šarićevoj grupi ponovo se sudi pred Specijalnim sudom.

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je Sretenović danas saslušan pred krivčnim vanraspravnim većem, koje je nakon toga donelo odluku da ostavi na snazi rešenje o određivanju pritvora od 5. januara 2012. godine.

Po tom rešenju pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, odnosno da bi ukoliko se nađe na slobodi mogao ponovo da postane nedostupan organima Republike Srbije, kao i jer postoje okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Sretenović je optužen kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja se bavila prekookeanskom trgovinom kokainom.

Na teret mu se stavljaju udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, članovi Šarićeve organizovane kriminalne grupe međusobno su komunicirali preko SMS poruka i šifrovanih telefonskih brojeva, mada su im policija i domaće i strane tajne službe ušle u trag, pa je prvo hapšenje ove grupe usledilo u Urugvaju 15. oktobra 2009. godine i istovremeno u Srbiji u akciji "Balkanski ratnik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: