Vučić postavio Stefanovića na novu moćnu funkciju

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović imenovan je za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost.

Izvor: Tanjug, insajder.net

Utorak, 07.11.2017.

10:37

Vučić postavio Stefanovića na novu moćnu funkciju
Tanjug, arhiva

Odluku o tome je doneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sekretar Saveta po funkciji obavlja posao šefa Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

Predsednik Vučić je, kako je saopšteno, odluku o imenovanju Stefanovića na tu funkciju doneo na osnovu člana 7. stav 3. Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti Srbije.

Sekretara Saveta imenuje i razrešava predsednik Srbije.

Sekretar Saveta se stara o izvršavanju zaključaka Saveta i obavlja druge poslove koji su određeni poslovnikom i drugim aktima Saveta.

Kako podseća Insajder, neposredno nakon preuzimanja dužnosti predsednika Vlade Srbije, u junu 2014. Aleksandar Vučić je najavio da će podneti ostavku na mesto koordinatora službi bezbednosti, jer, po Zakonu o osnovama uređenja službi bezbednosti, predsednik Vlade Srbije mora da bude član tog tela. To znači da je od formiranja vlade na čijem je bio čelu, Vučić zapravo obavljao istovremeno dve funkcije u Savetu za nacionalnu bezbednost – kao član i kao sekretar.

Da bi Vučić postao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, polovinom 2012. izmenjen je član 7. Zakona, koji je predviđao da šef kabineta predsednika Republike po automatizmu postaje sekretar Saveta.

Tako je izmenama predviđeno da funkciju sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost obavlja osoba koju imenuje predsednik Republike.

Kada je Vučić izabran za predsednika Republike, nastavio je da obavlja funkciju, iako je u više navrata najavio da će ubrzo na to mesto biti imenovana druga osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: