Dveri: Na izborima dve kolone, a jednu da vode Dveri

Lider Dveri Boško Obradović ocenio da na sledećim izborima jedina podela na dve kolone treba da bude takva da su u jednoj na čelu Dveri, a u drugoj ostali.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.11.2017.

13:03

Dveri: Na izborima dve kolone, a jednu da vode Dveri

Prema Obradovićevim rečima, u jednoj koloni bile bi stranke spremne da priznaju nezavisnost Kosova, a nespremne da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima, a u drugoj, predvođenoj Dverima, oni koji su za očuvanje Kosova u sastavu Srbije i konačni obračun sa političkom mafijom.

Dveri u saopštenju navode da građani Srbije koji nisu za sadašnji režim Aleksandra Vučića, ali ne žele ni restauraciju vlasti koja je bila pre Srpske napredne stranke, moraju imati alternativu a to su oni koji do sada nikada nisi bili na vlasti i koji će preispitati sve od pogubnog puta ka EU do lažnih diploma i doktorata.

"Ne sme biti ideja da smenimo Vučića, a da ostane Vučićeva politika koju će neko drugi voditi. Ovde je ideja da dodje nova politika koja će preispitati pogubni put u EU, antiustavne dogovore oko KiM, sve lažne diplome i doktorate, sve korumpirane političare, bankare, policajce, tužioce i sudije koji su deo političke mafije koja vlada Srbijom bez obzira na smenu vlasti, sve bankarske pljačke, sve katastrofalne ugovore sa stranim firmama...", navodi se u saopštenju Dveri.

U saopštenju se ocenjuje da Dveri danas smetaju jer nisu deo ujedinjenih monopola koji vladaju Srbijom tri decenije, i zato što imaju politku drugačiju od dosadašnjih.

"U našim biografijama nema kompromitujućih materijala, pa ne mogu da nas drže u fiokama i ucenjuju. I najviše zato što smo rešeni da se obračunamo sa kriminalom i korupcijom koji su uništili Srbiju kao deo svih režima do sada. To ne može niko drugi. To može samo neko ko u tome nije učestvovao. To mogu samo Dveri", navedeno je u saopštenju.

Dveri ocenjuju da bi jednu kolonu - predizbornu koaliciju trebalo da naprave vodeći predstavnici bivšeg i sadašnjeg režima, "jer je njihova politika ista, čak su i mnogi kadrovi iz bivšeg režima sada deo vlasti SNS, a i ključni koalicioni partner – SPS – im je isti".

"I SNS i režim pre SNS se zalažu za ulazak Srbije u EU po svaku cenu, a nije im stran ni put u NATO, samo što za sada ne smeju javno da ga zastupaju već našu državu vode u NATO tajnim putevima", navode Dveri.

Dveri navode da i jedni i drugi podržavau antiustavne briselske sporazume kojima se Srbija odriče svojih državnih institucija na KiM, i ukazuju da "zato bivši ne žele sada da ruše Vučića, jer bi onda oni morali da priznaju nezavisnost Kosova".

I SNS i bivši režim ne smeju da pokrenu pravu borbu protiv kriminala i korupcije jer su njihovi funkcioneri do grla u tome... I jedni i drugi su za subvencionisanje stranih firmi, na štetu domaće privrede i poljoprivrede. I jedni i drugi ćute o zelenaškim stranim bankama koje pljačkaju građane, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: