Ficko: Region bi do 2025. trebalo da postane deo EU

Region Zapadnog Balkana ima potencijal i trebalo bi do 2025. da postane deo velike evropske porodice, izjavila je zamenica gradonačelnika Ljubljane Tjaša Ficko.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.11.2017.

14:56

Ficko: Region bi do 2025. trebalo da postane deo EU
Foto: Thinkstock

“Region ima jako veliki potencijal, ali kao i uvek, pored ambiciozonog cilja, vizije i hrabrosti da to i implementirate,  treba da imate dobre lidere i poverenje gradjana koji će biti motivisani da to pratite”, rekla je Ficko“, koja je učestvovala na nedavno održanom Samitu Makedonija 2025.

Na pitanje kako vidi ceo region do 2025, Ficko kaže da bi trebalo do tada da budemo deo EU - zbog ekonomije, mira i stabilnosti, ali i drugih razloga.

Bolje bi bilo za ceo region da budete deo EU, dodala je ona.

“Ali, ima puno izazova u EU i važno je da imate jasne ciljeve i budete usmereni na održivi razvoj“, dodala je ona.

Na pitanje kako vidi Berlinsku inicijativu, Ficko ističe da je svaka saradnja dobra i da zemlje u regionu Zapadnog Balkana treba više da saradjuju, budu solidarne i da se medjusobno pomažu.

“Ako radimo stvari zajedno, možemo da idemo dalje i budemo jači. Ali, treba da imamo na umu na Evropa ne bi trebalo da bude mesto za dve različite brzine, već za jednu brzinu“, rekla je Ficko.

Kako je naglasila, ne možete da budete najbolji ako to nisu oni koji su pored vas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: