Objavljen snimak iz kabineta Maje Gojković / VIDEO

Snimak rasprave troje poslanika Dveri sa predsednicom Skupštine Majom Gojković i osobljem iz njenog kabineta pojavio se na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

14:45

Objavljen snimak iz kabineta Maje Gojković / VIDEO

Snimak na vratima kabineta predsednice parlamenta napravila je poslanica Marija Janjušević, a na njemu se vidi nešto manje od dva minuta rasprave.

Na snimku se vide šef kabineta i jedan od članova obezbeđenja, koji poslanicima kaže da “moraju da ispoštuju“, a vidi se i Obradović, koji ga pita: "Ko si ti?" i da li je "ovo tvoja skupština?"

Iz pozadine, sedeći za radnim stolom, Gojkovićeva je dobacila lideru Dveri da “ne bude nevaspitan i da izađe napolje“.

Obradović je tražio obrazloženje zašto mu je rečeno da Gojkovićeva “ima sastanak“, a zapravo sedi sama u kabinetu.

“Zašto lažu?, samo mi recite“, upitao je Obradović, tražeći da dobije pismeno obrazloženje zašto je dobio suspenziju od 20 dana.

Na kraju snimka se vidi kako jedan od članova obezbeđenja pokušava da dohvati telefon poslanice Dveri, koja je prekinula snimanje. Poslanica Dveri Marija Janjušević kaže da je Boško Obradović bio oštar u kabinetu Maje Gojković, ali samo u traženju obrazloženja za udaljavanje iz Skupštine.

Ona je istakla da je na nju "nasrnuo" pripadnik obezbeđenja, u pokušaju da joj uzme mobilni telefon kojim je snimala celu situaciju.

Poslanica je rekla i da je u jednom trenutku predsednica Skupštine izgurala nju iz kabineta, uz napomenu da je to sigurno snimljeno, ali i da “sasvim sigurno nećemo još dugo dobiti te snimke“.

"Strašno me nervira selektivna borba protiv nasilja nad ženama. Ja sam žena i ja to neću dozvoliti“, rekla je Janjuševićeva. Povodom ovog događaja prva je u javnost izašla Gojkovićeva, koja je optužila poslanike Dveri, ali i istakla da je "ponosna na sebe što je poslanike Dveri sama izgurala iz kabineta".

Potom se oglasio i Obradović, koji je istakao da je cilj predsednice Skupštine da ućutka opoziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: