Ruski vojnik se ubio nakon što je slučajno usmrtio kolegu

Ruski vojnik se ubio na poligonu u Jermeniji, nakon što je slučajno usmrtio svog kolegu, saopštila je pres služba ruskog Južnog vojnog okruga.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.10.2017.

00:24

Ruski vojnik se ubio nakon što je slučajno usmrtio kolegu
Ilustracija: GettyImages

"Vojnik pod ugovorom flagrantno je prekršio bezbednosne predostrožnosti dok je vraća oružje u oružarnicu i slučajno ispalio hitac iz automata, smrtonosno ranivši jednog vojnika. Nakon incidenta, vojnik se ubio plašeći se od odgovornosti za smrt svog kolege", navodi se u saopštenju pres službe, prenosi TAS.

U ponedeljak u Čečeniji je oficir pucao i ubio četiri vojnika, pre nego što su ga gardisti ubili, saopštila je ruska Nacionalna garda.

Kako navode ruske agencije, oficir je zapucao na gardiste unutar barake u selu Šelkovskaja, a ubili su ga čuvari koji su bili na dužnosti, prenosi AP.

Nacionalna garda Rusije saopštila je da će biti formiran istražna komisija koji će voditi istragu o ovom zločinu.

U Rusiji se pre nepunih mesec dana dogodio incident u kojem je pripadnik ruske vojske pucao i ubio tri vojnika tokom vežbi, ranivši tom prilikom još dva vojnika. Počinilac tog napada je pronađen i ubijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: