Opet oskrnavljena bista Ive Lole Ribara u Zagrebu

Za menje od dve sedmice vrćena bista narodnog heroja Ive Lole Ribara u Zagrebu, u parku Prilaza baruna Filipovića, dva puta je oskrnavljen ustaškim simbolima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.10.2017.

11:24

Opet oskrnavljena bista Ive Lole Ribara u Zagrebu
Screenshot

Portal Index.hr tim povodm konstatuje da koliko god se hrvatske vlasti pretvarale da ne postoji problem fašizma u toj zemlji, on ipak postoji.

Relativiziranjem istorije od devedesetih naovamo ustaška je ideologija ušla u javni prostor, piše Index i kao primer navodi ponovo oskrnvljenu bistu Ive Lole Ribara.

Bista je u pomenuti park vraćena pre dve sedmice, a sinoć se ponovo našla na meti vandala, objavio je Antifašistički vjesnik na svom Fejsbuk profilu. Kao prošlog puta i sada je, sada belom bojom, ispisano ustaško "U" na bisti.

Inače, bistu Lole Ribara vratio je u park gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kao kompromisno rešenje nakon što su gradske vlasti pod pritiskom radikalne desnice odlučile o primenovanju Trga maršala Tita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: