Jedan ruski "mig" već vraćen u Rusiju na remont

Jedan od šest ruskih "migova" koji su nedavno stigli u Srbiju nakon višemesečnog najavljivanja, vraćen je u Rusiju na remont, piše "Blic".

Izvor: Blic

Utorak, 24.10.2017.

10:02

Jedan ruski
Tanjug, Tanja Valiæ

Preostalih pet "migova 29" biće, kako navodi taj list, obnovljeno u Srbiji, dok bi svih šest letelica trebalo da uđu u sastav borbenih jedinica u drugoj polovini 2018.

"Blic" navodi da je na nedavno održanoj vojnoj paradi "Sloboda 2017" u Batajnici javnosti prikazano pet ruskih "migova" jer je šesti avion, samo dan pošto je stigao u Srbiju, vraćen u Rusiju na remont.

Umesto te letelice, kako je objavio portal Tango Six, na pisti je kao šesti bio izložen "mig 29" koji je od 2010. Vojsci Srbije služio za rezervne delove za tri lovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: