Šabić kaznio Više javno tužilaštvo s milion dinara

Služba poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kaznila Više javno tužilaštvo sa milion dinara, najviše zbog slučaja Savamala.

Izvor: Beta, "Danas"

Utorak, 24.10.2017.

09:14

Šabić kaznio Više javno tužilaštvo s milion dinara
Tanjug, arhiva

Kako je objavio list "Danas", od sedam rešenja kojima je poverenik naložio Tužilaštvu da podnosiocima zahteva dostavi informacije, pet se odnosi na slučaj Savamala, odnosno rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici.

Osim Savamale, poverenik je VJT-u naložio da portalu "Pištaljka" dostavi informacije o toku istrage protv gradonačelnika Beograda Siniše Malog i da neimenovanom advokatu dostvi informacije o angažovanju branioca po službenoj dužnosti.

List navodi da je poverenik VJT-u izrekao pet kazni u iznosu od 20.000 dinara, a potom još pet kazni u iznosu od 180.000 dinara, kao i da je rok za plaćanje kazni odavno istekao.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić rekao je za list da je nekome u interesu da održava postojeći kontekst u kom se kazne za nepoštovanje zakona ozbiljno odnose samo na gradjane i preduzetnike, ali ne i za državne organe i funkcionere.

"Pitanje prinudnog izvršenja rešenja o novčanim kaznama koje izriče Povorenik odavno je otvoreno i neuralgično. S tim u vezi imali smo i tragikomične situacije poput raspada sistema, pa su izvršni sudovi sa područja sudova u Novom Sadu, Nišu i kraguejvcu izvršavali ta rešenja, a u Beogradu jedno vreme izvršavali a potom prestali", rekao je Šabić.

VJT bi trebalo kaznu da uplati u Republički budžet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: