Miščević: Izjava Brajana Hojta Jia izvučena iz konteksta

Šefica Pregovaračkog tima Srbije za članstvo u EU Tanja Miščević smatra da je izjava Brajana Hojta Jia protumačena drugačije i izvučena iz konteksta.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 24.10.2017.

10:27

Miščević: Izjava Brajana Hojta Jia izvučena iz konteksta
Tanjug, Zoran Žestiæ, arhiva

"Gospodin Hojt Ji je rekao da je njemu potpuno jasno koje je opredeljenje Srbije i da je to članstvo Srbije u EU, a da su SAD partner na tom putu", rekla je danas novinarima Mišcević na marginama konferencije "Promene Ustava na putu do Evropske unije".

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD je juče u Beogradu poručio da se ne može sedeti na dve stolice istovremeno, navodeći da zemlja kao što je Srbija, koja želi da postane član EU, mora da pošalje vrlo jasno poruku, a ne da balansira između dve strane. On je, takođe, rekao da SAD "ne razumeju zašto bi osoblje ruskog humanitarnog centra trebalo da dobije diplomatski identitet".

Šefica Pregovaračkog tima je danas rekla i da Srbija ne sedi na dve stolice, već da ima jasno političko strateško opredeljenje, a to je EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: