Pućdemon dobio ponudu za sklonište u Francuskoj

Mala grupa koja se zalaže za autonomiju sa sedištem blizu španske granice u Francuskoj, ponudila je sklonište lideru Katalonije Karlesu Pućdemonu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.10.2017.

15:36

Pućdemon dobio ponudu za sklonište u Francuskoj
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Komiteta za samoproglašenje Severne Katalonije Robert Kasanovas rekao je za AP da ima vilu u selu Teza na jugu Francuske spremnu za Pudždemona kao i "20 do 30" stanova na raspolaganju za ostale članove njegovog kabineta u slučaju da budu prinuđeni da napuste Španiju i oforme katalonsku vladu u egzilu.

Njegova (Kazanovina) organizacija zahteva veću autonomiju za region francuskih Istočnih Pirineja, ali se ne bori za nezavisnost.

On je istakao da su se članovi njegove grupe sastali sa Pućdemonom ovog leta, ali da Barselona nije tada iznela nikakve zahteve.

"Sve dok ne bude izdata međunarodna poternica protiv Pućdemona, on će moći da dođe u Francusku", istakao je Kazanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: