Skandal trese i EU parlament; "To je leglo zlostavljača"

Desetak asistentkinja u Evropskom parlamentu u Strazburu optužilo je zastupnike tog zakonodavnog tela Evropske unije za seksualno zlostavljanje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

12:04

Skandal trese i EU parlament;
Thinkstock

One tvrde, kako prenosi hrvatski Jutarnji list, da je to telo zapravo "leglo maltretiranja". Prestupnici su navodno viši zastupnici iz svih političkih sfera, a među njima su i bivši ministri.

Jutarnji list navodi da su žrtve zlostavljanja odlučile da prekinu ćutanje nakon što je izbio skandal sa slavnim holivudskim producentom Harvijem Vajnštajnom, nakon čega je počela kampanja po društvenim mrežama "MeToo". Kako dalje navodi list, žrtve zlostavljanja su svoja svedočenja iznele londonskom "Sandej tajmsu".

Jedna od žena ispričala je tom listu do detalja šta joj se dogodilo sa "poslanikom Evropskog parlamenta, starim oko 60 godina, koji je otac dvoje dece", a koji ju je "neprikladno dirao".

"Milovao mi je kosu, zatim moj vrat i krenuo niz leđa... Skamenila sam se, bila sam prestravljena. Rekla sam to koleginici, koja mi je savetovala da ga prijavim, ali na kraju nisam to učinila... Bilo me je strah da ću izgubiti posao, da će to uništiti moju karijeru...", kazala je ta ženska osoba.

Druga, stara 24 godine, rekla je da je imala problema sa nemačkim poslanikom koji ju je "vrebao" na sastancima i ponašao se neprikladno, zbog čega joj je bilo neugodno.

Još jedan evroposlanik iz Nemačke optužen je da je dirao po stražnjici 22-godišnju pomoćnicu na radnom ručku na kom su razgovarali o političkoj kampanji. Devojka tvrdi da je EU parlament leglo zlostavljača, jer se poslanici, koji namerno zapošljavaju mlade asistentkinje, ponašaju kao da nikome ne moraju da odgovaraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: