Vučić: Srbi pokazali jedinstvo

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio da su Srbi na lokalnim izborima na KiM pokazali da umeju da prepoznaju rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

12:34

Vučić: Srbi pokazali jedinstvo
Tanjug, arhiva

Vučić je rekao da je malo ko primetio da je Srpska lista pobedila u prvom krugu u devet od 10 opština u kojima su Srbi većina, a da će se samo u jednoj ići u drugi krug, dok je u većinski albanskim opštinama svega u tri izabran gradonačelnik u prvom krugu.

Kako je rekao, i to govori da su Srbi jedinstveniji, manje posva]ani nego što su to Albanci me]u sobom, što nama donosi prednost, jer su mnogi spolja, a i Albanci, želeli da Srbi budu razjedinjeni i da mogu da kažu kako jedni Srbi žele ovo, a drugi ono.

On je ocenio da na ovaj način Srbi mogu još žešće da se bore za Zajednicu srpskih opština, i da pokažu svoju slogu i jedinstvo.

Čestitam im na tome i zahvalan sam što su pokazali to jedinstvo, rekao je predsednik Srbije i zahvalio na poverenju koje su pokazali. Kako je rekao, i pobeda od 51 na prema 49 odsto je pobeda, ali ovde su razlike bile mnogo veće.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa stavom pojedinih političkih stranaka u Beogradu i podrškom nekim drugim politčkim opcijama na KiM, Vučić je rekao da se izbori ne dobijaju tako što se napiše dva puta po 140 karaktera, na tviteru, i sedi u toploj sobi, već radom i poverenjem koje vam narod ukazuje.

"Što se tiče ovih u Beogradu - da nisu neke podražali ovi u Beogradu, ti neki bi dobili više glasova, nego što su ih dobili", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: