Navaljni pušten iz pritvora, nastavlja kampanju

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni održao je miting po izlasku iz pritvora i poručio da će nastaviti kampanju za predsedničke izbore naredne godine.

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

23:15

Navaljni pušten iz pritvora, nastavlja kampanju
Foto: Tanjug/AP

Kako je rekao, nastaviće kampanju iako vlasti tvrde da nije kvalifikovan da se kandiduje. 

Navaljni, oštar kritičar predsednika Vladimira Putina, zadržan je u pritvoru krajem septembra i osuđen na 20 dana zatvora na osnovu optužbi da je u više navrata prekršio zakon organizujući javne skupove.

Ruska Centralna izborna komisija proglasila ga je ranije ove godine nekvalifikovanim da se kandiduje za predsedničke izbore u Rusiji naredne godine.

Komisija je tada obrazložila da Navaljni služi petogodišnju uslovnu kaznu za proneveru, što spada u kategoriju teških prestupa.

Nekoliko sati nakon izlaska iz zatvora, 41-ogodišnji advokat održao je predizborni skup u gradu Astrahan, a posle skupa najavio je da će nastaviti kampanju tvrdeći da ima pravo da učestvuje na izborima naredne godine, preneo je Rojters.

"Imamo više prava da učestvujemo na izborima nego svi ostali kandidati zajedno", naveo je Navaljni na svom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: