Tramp: Spremni smo, bili biste šokirani da znate koliko

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp poručio je da su SAD "u potpunosti spremne" da odgovore na pretnje Pjongjanga.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Jim Lo Scalzo
EPA-EFE/Jim Lo Scalzo

On je istakao istakao svoje "izuzetne odnose" sa predsednikom Kine.

"Toliko smo spremni da ne biste verovali. Bili biste šokirani kad biste videli koliko smo spremni ako zatreba", rekao je Tramp danas u programu Foks njuza, govoreći o tenzijama sa Severnom Korejom, koje su pojačane zbog nuklearnog programa Pjongjanga, prenosi AFP.

"Da li bi bilo dobro ne uraditi to? Odgovor je da. Da li će se to dogoditi? Ko zna", rekao je američki predsednik, očigledno govoreći o potencijalnom sukobu, navodi francuska agencija.

Pročitajte još:

Direktor CIA: Ako Kim iznenada umre, ne pitajte me ništa

U odgovoru na pitanje o američkoj politici prema Kini, dugogodišnjoj saveznici Severne Koreje, Tramp je pozdravio Peking što je "pomogao" SAD uvodeći sankcije Pjongjangu.

Govoreći o kineskom predsedniku Si Đinpingu, Tramp je rekao: "On se zalaže za Kinu. A ja - za SAD. Ali, mi smo u veoma dobrim - rekao bih izuzetnim odnosima. I Kina nam zaista pomaže u pogledu Severne Koreje".

Tramp je naglasio da je Kina veoma značajna i da predsednik Si "ima moć da učini nešto veoma značajno u pogledu Severne Koreje".

Prati B92 na Viberu

Svet

Izaslanik Kine u Pjongjangu

Severna Koreja saopštila je da je specijalni izaslanik Kine, Song Tao, stigao u Pjongjang, nakon čega se sastao sa zvaničnikom Severne Koreje Čoe Rjong-heom.

Svet subota 18.11. 00:24 Komentara: 0
strana 1 od 12886 idi na stranu