Navaljni pušten iz zatvora

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pušten je iz zatvora posle 20 dana kazne zbog pozivanja na nedozvoljene proteste.

Izvor: Beta/AP

Nedelja, 22.10.2017.

11:29

Navaljni pušten iz zatvora
Foto: Tanjug, AP

On je uhapšen 29. septembra kada je planirao odlazak na protest u gradu Nižnji Novgorod koji je bio dozvoljen, međutim osuđen je zbog pozivanja na drugi skup, odnosno nedozvoljeni protest u Sankt Peterburgu, rodnom gradu predsednika Rusije Vladimira Putina.

Navaljni koji planira da se kandiduje za predsednika na izborima u martu i ranije je bio u zatvoru zbog kazni koje se odnose na proteste.

Nakon izlaska iz zatvora, Navaljni je na društvenim mrežama izrazio nadu da će prisustvovati večerašnjim demonstracijama u Astrahanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: