BiH: Ekshumirani ostaci sedam žrtava srpske nacionalosti

Na lokaciji Podsjelovo, na području Vozuće u BiH, tokom ekshumacije pronađeni su posmrtni ostaci najmanje sedam osoba.

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

10:58

BiH: Ekshumirani ostaci sedam žrtava srpske nacionalosti

Prema dostupnim informacijama i dokazima radi se o žrtvama srpske nacionalnosti iz 1995, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tokom ekshumacije pronađeni su kompletni posmrtni ostaci tri osobe i nekompletni posmrtni ostaci njih četiri, tako da se radi o posmrtnim ostacima najmanje sedam osoba.

Zločine nad Srbima na području Vozuće počinili su pripadnici jedinice “El mudžahid”, koji su u BiH tokom rata stigli iz arapskih zemalja i borili se na strani Armije BiH.

Pronalazak ovih posmrtnih ostataka značajno će doprineti procesuiranju ratnih zločina na području Vozuće, navedeno je u saopštenju.

Ekshumaciju je koordinirao istražilac Tužilaštva BiH, a posmrtni ostaci žrtava biće prevezeni u Banjaluku gde će se izvršiti sudsko-medicinsko veštačenje kao i utvrđivanje identiteta žrtava putem DNK analize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: