Spasen planinar na Fruškoj gori

Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je da je na Fruškoj Gori pronašla povređenog planinara i transportovala ga do bolnice u Novom Sadu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.10.2017.

17:11

Spasen planinar na Fruškoj gori

Kako se navodi u saopštenju, Gorska služba spasavanja je primila u 13:10 poziv da je na Fruškoj Gori pao planinar i tom prilikom se teško povredio. 

Pripadnici službe iz stanica u Novom Sadu i Beogradu stigli su na teren oko 14 časova i započele spasavanje.

Povređeni planinar se bio kretao starom neobeleženom stazom, kada se okliznuo i tom prilikom pao i polomio nogu iznad skočnog zgloba.

Nakon pružanja prve pomoći, unesrećeni je hitno transportovan službenim vozilom Gorske službe spasavanja do bolnice Novi Sad, gde je predat dežurnom lekaru.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija, čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

Gorsku službu spasavanja su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, a danas je čini oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: