Kraj "leta": Kiša, vetar, hladnije za 12°C, ponegde sneg

U Srbiji će sutra biti oblačno i kišovito, uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane, saopštio je RHMZ.

Izvor: Beta

Nedelja, 22.10.2017.

11:51

Kraj
Foto: GettyImages

Ujutru na severozapadu, a posle podne na jugoistoku očekuje se oko 20 milimetara kiše za 12 sati. Krajem dana i tokom noći na planinama kiša će preći u sneg.

Duvaće uglavnom slab do umeren vetar, a jak na severu i zapadu i u planinskim predelima. Jutarnja temperatura biće od osam do 14, a najviša dnevna od devet na severu do 17 stepeni na jugoistoku Srbije.

I u Beogradu će sutra biti oblačno sa kišom, hladno i vetrovito. Jutarnja temperatura biće oko 13, a tokom dana u padu na devet stepeni.

U Srbiji će u utorak biti oblačno s kišom, hladno i vetrovito, na planinama sa vlažnim snegom uz formiranje snežnog pokrivača.

Očekuju se obilne padavine, u većini mesta od 20 do 40 milimetara, lokalno i preko 60 milimetara s najvećom verovatnoćom u zapadnim i centralnim predelima, osim na severozapadu zemlje gde će kiša biti slaba i povremena.

U sredu hladno uz prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

U četvrtak i petak suvo uz porast temperature, zatim promenljivo i malo hladnije, mestimično sa slabom kišom.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak, 23. oktobar:

Biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na hronično obolele osobe. Kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se savetuje posebna opreznost.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu pospanosti, malakaslosti i glavobolјe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: