Panika u Oklahomi – otpadne vode izazivaju zemljotrese?

Geološki institut SAD saopštio je da su u severnom delu savezne države Oklahoma zabeležena tri manja zemljotresa, prenosi AP.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty images
Getty images

Navodi se da je poslednji potres, jačine 2,5 stepeni Rihterove skale, zabeležen u blizini Renfroua, na 166 kilometara severno od Oklahoma Sitija i da nije bilo izveštaja o povređenima niti o materijalnoj šteti.

Institut je takođe jutros zabeležio zemljotres jačine 2,7 stepeni Rihtera u blizini mesta Bajron, kao i jučerašnji potres od 2,6 stepeni Rihterove skale severozapadno od gradića Gatrija.

AP navodi da je poslednjih godina u Oklahomi zabeleženo na hiljade zemljotresa koje mnogi povezuju sa podzemnim ubrizgavanjem otpadnih voda koje ostanu nakon proizvodnje nafte i prirodnog gasa.

Navodi se da su vlasti Oklahome naredile proizvođačima nafte i gasa da zatvore određene izvore i u drugima smanje količinu otpadnih voda koja se ubrizgava.

Svet

Hariri se vratio u Liban

Bejrut -- Premijer Libana Saad Hariri vratio se u Bejrut, više od dve nedelje otkako je putem televizije iz Saudijske Arabije objavio da podnosi ostavku.

Svet sreda 22.11. 00:23 Komentara: 0
strana 1 od 12900 idi na stranu