Osumnjičeni za trovanje dece u Beogradu pušten iz pritvora

Osumnjičeni za trovanje učenika osnovnih škola u Beogradu pušten je iz pritvora u kom je bio od 6. oktobra, pišu Večernje novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 21.10.2017.

18:01

Osumnjičeni za trovanje dece u Beogradu pušten iz pritvora
Ilustracija: Thinkstock

Takva odluka je doneta pošto su saslušani svi svedoci, a vlasnik preduzeća "Catering&Bake" Branislav Paunović, osumnjičen za trovanje 149 đaka četiri beogradske osnovne škole, nalazio se u pritvoru kako ne bi uticao na svedoke.

Prvo osnovno javno tužilaštvo čeka dopunski izveštaj Gradskog zavoda za veštačenje, nakon čega će se doneti dalja odluka u kom pravcu će teći istraga.

Paunoviću se na teret stavlja krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda. Prema krivičnoj prijavi, sumnja se da su sporni pripremljeni obroci dostavljeni u periodu od 2. do 3. oktobra. Reč je o školama "Braća Baruh", "Veljko Dugošević", "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić". Prema prvim analizama Gradskog zavoda za javno zdravlje, uzrok trovanja je bakterija stafilokoka pronađena u špagetama bolonjeze.

Početkom meseca GZZJZ je prijavljeno 149 slučajeva sa simptomima mučnine, povraćanja i dijareje kod učenika mlađih razreda iz šest osnovnih škola. Srećom, deca su imala blaže simptome i nijedno nije zadržano u bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: