Investitor pozvao Jakšiće da "sporazumno reše problem"

Porodica Jakšić iz Novog Sada navodi da ih je "investitor koji ih je prevario prilikom kupovine stana” pozvao na zajednički sastanak sa izvršiteljima.

Izvor: Beta

Subota, 21.10.2017.

11:27

Investitor pozvao Jakšiće da
Ilustracija: Tanjug

Međutim, kako kažu, ne veruju u njihove dobre namere i sumnjaju da će biti "izmanipulisani".

Stan u izgradnji kupili su 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada, ali su prilikom useljenja dobili ključeve potpuno drugog i manjeg stana, zbog čega su investitora tužili (umesto 76 kvadrata, dobili su stan od 32 kvadrata).

Nakon tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta je presuda u korist porodice Jakšić koja je 2009. godine postala pravosnažna, i prema njoj investitor je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra sa kamatama, ali pošto on to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega.

To izvršenje nije sprovedeno, a porodica tvrdi da su sudije odugovlačile postupak, da bi u jednom momentu iz suda dobili obaveštenje da je njihov postupak obustavljen i arhiviran na njihov predlog, iako takav predlog nikada nisu podneli. Postupak je na insistiranje porodice ipak nastavljen 2017.

Izvršitelji iz kancelarije Vujadina Masnikose su 16. oktobra pokušali da isele ovu četvoročlanu porodicu sa dvoje dece iz spornog stana, ali su građani koji su se okupili sprečili da se to dogodi. Novo iseljenje zakazano je za utorak 24. oktobra, ali se ne zna u koliko sati.

Supruga Marija Jakšić izjavila je za agenciju Beta da im je Samardžićev advokat ponudio da se u ponedeljak, 23. oktobra sastanu sa investitorom u kancelariji izvršitelja Masnikose, kako bi ih on "ispoštovao i vratio im novac u iznosu koji sam opredeli nakon veštačenja stana".

"Rekli su nam da dođemo, da će izvršitelj obračunati kamatu na glavnicu, da će dovesti veštaka koji će utvrditi da li je bilo oštećenja u stanu i da će iznos koji opredele ostaviti kod izvršitelja Masnikose. Nakon što bi nas iselili iz stana u utorak, moj suprug bi bio obavezan da otvori račun u Rajfajzen banci u kojoj ga ima i Samardžić, da bi on mogao da sa svog računa prebaci koliko misli da treba da da", rekla je Marija Jakšić.

Ona je objasnila da je porodica osim toga i pod pritiskom investitora i izvršitelja da potpišu saglasnost da prekidaju postupak izvršenja koji su pokrenuli 2013. godine pred Osnovnim sudom u Novom Sadu protiv investitora, a da im je rečeno i da će policija asistirati kod iseljenja ukoliko ne pristanu na to.

"To je jedna ucenjivačka politika od strane Masnikose, policije i Samardžića", rekla je Jakšićeva i dodala da je zbog tog postupka izvršenja njen suprug Ljubomir Jakšić uradio zabeležbu u Katastru na tu nekretninu, kojom se zabranjuje raspolaganje stanom, u čega spada i iseljenje.

Izrazila je sumnju da će Samardžić bilo kada i prebaciti novac na njihov račun. "Uostalom, Samardžić taj novac može i da povuče sa računa onog momenta kada uđe u stan, jer nam je rečeno da na naš sadašnji račun koji nije u istoj banci u kojoj posluje, ne može da prebaci novac", kazala je Jakšićeva.

Dodala je da je upitanju manipulacija, i da se sve svodi na to da ih investitor sada "ucenjuje, a medijima će predstaviti da je imao dobru volju da porodicu ispoštuje".

"Želela bih da narod vidi šta radi Masnikosa, policija, sudstvo, o našim prigovorima još nije odlučeno, naše rešenje o izvršenju stoji ad acta, a mi ne znamo ni da li ćemo dobiti naše pare, jer nas pritiskaju da potpišemo razne saglasnosti da se odričemo svih naših prava. Nama je stalo da narod presudi, jer pravosuđe to ne radi", dodala je Marija Jakšić.

Pozvala je sve ljude dobre volje da stanu uz njih i u utorak prilikom novog iseljenja i ne dozvole da nakon ucena završe na ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: