Rebić: Kaže nije smeo policajca, pa je udario policajku

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je za RTS da je policajka koja je pretučena u Novom Sadu teško povređena i da je operisana.

Izvor: RTS

Subota, 21.10.2017.

09:02

Rebić: Kaže nije smeo policajca, pa je udario policajku
Foto: Medija centar

"U prvom kontaktu sa izgrednikom kojeg su prijavili građani, on je nasrnuo na nju i teško je povredio. Napadač je uhapšen i u svojoj izjavi je rekao da je želeo da udari policijskog službenika, a pošto nije smeo muškaraca onda je udario ženu", kaže Rebić.

Osim toga, on napominje da je broj napada na policijske službanike smanjen u odnosu na 2015. godinu kada ih je bilo 1.580, ali da je i dalje neprihvatljiv.

"Prošle godine taj broj je smanjen ali je i dalje neprihvatljiv. MUP najoštrije osuđuje te napade", napominje direktor policije.

Osim toga, Rebić je naveo da MUP zajedno sa nadležnim organima već četiri meseca sprovodi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

"Ukoliko ne primenite meru privremene zabrane prilaska žrtvi ili udaljenje iz stana, u riziku ste da se desi teža posledica. Nije lako ni odrediti privremenu meru zabrane žrtvi. Do sada smo imali 7.500 mera - zabrane prilaska i napuštanje stana", obajašnjava Rebić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: