Merkelova: Molim strpljenje

Nemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je od evropskih partnera da budu strpljivi kako bi razgovarali o budućnosti Evropske unije.

Izvor: Beta

Petak, 20.10.2017.

19:22

Merkelova: Molim strpljenje
Foto: Gettyimages

Ona je kao razlog navela da su u Nemačkoj u toku pregovori o formiranju nove vlade.

U Nemačkoj su 18. oktobra počeli pregovori o sastavu nove vlade posle parlamentarnih izbora 24. septembra. Analitičari ocenjuju da bi pregovori mogli da budu složeni jer treba da se sastavi vlada s konzervativcima Angele Merkel, liberalima i zelenima. Takva koalicija za sada nije nikad vladala u Nemačkoj.

Naredna runda pregovora o nemačkoj vladi, posle sastanaka u sredu i danas, zakazana je za 2. novembar i postoji mogućnost da razgovori traju nedeljama ili meseci pre konačne odluke o sastavu vlade, javila je agencij AP.

Nemačka kancelarka je posle samita lidera EU u Briselu rekla da još ne zna ishod pregovora za sastav nove vlade i dodala da će sa budućim partnerima u vladi razgovarati i o EU i budućnosti zone evra.

Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke i njen saveznik Hrišćansko-socijalna unija (CSU) pregovaraju sa liberalima (FDP) i sa Strankom zelenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: