Pjongjang: Napašćemo samo SAD, nikoga više

Pjongjang ne očekuje da će bilo koja druga država sem SAD pokrenuti nuklearni napad, stoga će Severna Koreja izvrišiti kontranapad samo protiv Vašingtona.

Izvor: B92

Petak, 20.10.2017.

16:05

Pjongjang: Napašćemo samo SAD, nikoga više
Foto: Tanjug/AP

To je saopštila zvaničnica Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, Čoe Son - hui na konferenciji o neširenju nuklearnog naoružanja u Moskvi.

"Verujemo da bi SAD, nijedna druga zemlja, pokrenule nuklearni napad protiv nas. Naš nuklearni odgovor imaće na meti samo SAD, ali ne neku treću zemlju", rekla je Čoe, prenosi TAS S.

Pjongjang nema nikakvu nameru da razgovara sa Vašingtonom o svom nuklearnom programu,

"Ovo je pitanje života i smrti za nas. Trenutna situacija samo produbljuje naše razumevanje da moramo da posedujemo nuklearno oružje kako bismo sprečili potencijalni napad", rekla je Čoe.

Ona dodaje da će SAD morati da se pomiri sa nuklearnim statusom Severne Koreje, prenosi Rojters.

"Odgovorićemo vatrom na vatru", rekla je Čoe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: