"Moguć napad na američke brodove – povod za rat"

Pretnje Severne Koreje da će SAD naneti neverovatan udar u trenutku kada to najmanje budu očekivale mogle bi da budu povod za pravi rat.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Međutim, to je samo još jedna razmena pretnji između Pjongjanga i Vašingtona, izjavio je politički analitičar Pavel Svjatenkov.

"Meni se čini da je u ovom trenutku to samo retorika. Zato što je jasno da bi, ukoliko bi Severna Koreja izvela napad na američke brodove, koji se sada nalaze blizu Korejskog poluostrva, to bio povod za pravi rat“, rekao je Svjatenkov za Sputnjik.

Severnokorejska agencija emitovala je još jednu pretnju Pjongjanga nakon saopštenja o manevrima mornarica SAD i Južne Koreje u blizini Korejskog poluostrva. Prema navodima vlasti Severne Koreje, SAD su „poludele jer su samostalno dovukle ciljeve, koje je Pjongjang identifikovao kao glavne“.

Vežbe u blizini obale Korejskog poluostrva trajaće do 26. oktobra.

Ranije su severnokorejske vlasti ponudile SAD miran suživot sa priznavanjem „nepovratnog“ nuklearnog statusa Severne Koreje.

Svet

Hariri se vratio u Liban

Bejrut -- Premijer Libana Saad Hariri vratio se u Bejrut, više od dve nedelje otkako je putem televizije iz Saudijske Arabije objavio da podnosi ostavku.

Svet sreda 22.11. 00:23 Komentara: 0

Ko će zameniti Mugabea?

Robert Mugabe (93) podneo je ostavku na mesto predsednika Zimbabvea nakon 37 godina provedenih na vlasti. Poslanici su njegovu odluku dočekali sa oduševljenjem.

Svet utorak 21.11. 21:19 Komentara: 4
strana 1 od 12900 idi na stranu