Cerar: Plenković izbegao konkretne odgovore

Slovenački premijer Miro Cerar kazao je da je hrvatski premijer Andrej Plenković izbegao odgovore na konkretne predloge koje mu je dao početkom sedmice u pismu.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.10.2017.

09:44

Cerar: Plenković izbegao konkretne odgovore
Foto: Tanjug

Predlozi su o mogućem nastavku dijaloga o graničnom sporu.

U odgovoru hrvatskog premijera nema konkretnog odgovora na neke moje predloge, na primer o osnivanju zajedničke komisije za demarkaciju granice, a izbegao je odgovor i na neke druge predloge, kazao je Cerar pred početak današnjeg samita EU u Briselu.

On je naveo da dijalog o implementaciji arbitražne odluke mora biti deo nastavka dijaloga predsednika dve vlade, prenosi Hina.

Plenković je u Briselu rekao da bi bio red da Cerar dođe u Zagreb jer je takav bio i njihov dogovor prilikom njihovog prvog susreta u Ljubljani početkom leta, te da je to i svrha pisma koje je uputio Ceraru, ponavljajući da je taj poziv i dalje otvoren.

"Dakle, onaj ko stalno poziva na dijalog sve vreme je Hrvatska", rekao je novinarima Plenković, koji učestvuje na dvodnevnom sastanku čelnika EU.

Cerar je u septembru otkazao dogovoreni zagrebački susret s Plenkovićem nakon govora hrvatskog premijera na sednici Generalne skupštine UN, u kojem je još jednom odbacio arbitražnu odluku i pred međunarodnim auditorijumomem prozvao Ljubljanu za kršenje međunarodnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: