Hrvatski analitičar: Nema trke, Srbije bez novca za vojsku

Hrvatski vojni analitičar Igor Tabak rekao je za HRT da “nema trke u naoružavanju Hrvatske i Srbije“, kao i da “Srbija nema novca za vojsku“.

Izvor: index.hr

Petak, 20.10.2017.

21:33

Hrvatski analitičar: Nema trke, Srbije bez novca za vojsku
Getty images

On je naveo da je Srbija dobila rusku donaciju migova koji su “stare mašine koje su dobijene tek da bi malo letele, a onda idu na ozbiljan remont koji će koštati“.

“Uz sve želje, teško je pobeći od budžetskih stvari, a budžet kaže da Srbija nema baš mnogo novca za vojsku. Od šest ruskih migova jedan je odmah vraćen u Rusiju na detalje radove“, naveo je Tabak.

On je istakao i da je “plan da ruske migove u naredne dve godine čeka remont na kom Rusija opet planira da nešto zaradi“.

“Činjenica je da u sve te nabavke Srbije, kao i njihovu proizvodnju oružja, govorimo o veoma malim brojevima. To je sve zgodno postaviti na pistu na Batajnici, zgodno je i motivisati mlade da dođu u profesionalnu vojsku, jer Srbija kao i Hrvatska nema više obavezu služenja vojnog roka. Sve drugo što smo nekada gledali, agresije, nekakve aktivne stvari s vojskom su sa tako malim snagama i tako malim budžetom gotovo nemoguće“, istakao je Tabak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: