Kitarovićeva još uvek studira, ali dobija počasni doktorat

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović dobiće počasni doktorat u Rusiji, iako još uvek studira u Hrvatskoj, piše zagrebački “Indeks”.

Izvor: B92

Petak, 20.10.2017.

09:09

Kitarovićeva još uvek studira, ali dobija počasni doktorat
Foto: GettyImages

Kitarovićeva se nalazi u službenoj poseti Rusiji, a danas će na Ruskom ekonomskom univerzitetu G.V. Plehanov održati predavanje. Tada će joj biti uručen počasni doktorat.

“Indeks” ističe da će predsednica “druge najsiromašnije države Evropske unije”, kao i zemlje koja zaostaje i za zemljama istočne Evrope, dobiti počasni doktorat iz ekonomije.

Kolinda Grabar Kitarović diplomirala je 1993. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu i to engleski i španski jezik. Magistrirala je 2000. godine iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, na kojem je u decembru 2015. upisala doktorske studije.

Te doktorske studije traju tri godine, odnosno šest semestara. Školarina iznosi 60.000 kuna (gotovo milion dinara), a predsednica uz obavezu vođenja države ima i obavezu dolaska na obavezna predavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: