"Dobili su milione da sruše institucije vlasti u RS"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je opozicija dobila više od 2,5 miliona evra za rušenje institucija vlasti u Republici Srpskoj.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.10.2017.

21:28

Screenshot/Prva

Dodik je rekao da je te informacije dobio od najrelevantnijih obaveštajnih institucija regiona, dodavši da je "jedan od ciljeva koji je naveden u toj informaciji upravo ono što je tražio lider SDS-a Vukota Govedarica - raspuštanje Narodne skupštine RS", preneli su banjalučki mediji.

Prema njegovim rečima, na taj način želi se poslati vest da ne funkcionišu institucije RS.

Dodik je kazao da je i ranije ukazivao na informacije obaveštajne zajednice iz regiona koje se odnose na plansko delovanje opozicije.

"Znamo na koji način sve to ide i zato smo bili u mogućnosti da se pripremimo na takvo delovanje, tako da su oni upali u prazno", rekao je on.

Dodik je rekao da Skupština RS funkcioniše i da je donela važne odluke, poput Rezolucije o vojnoj neutralnosti.

On je optužio američku ambasadorku u BiH Morin Kormak da se "meša u unutrašnje stvari u Republici Srpskoj", pozivajući je da to "više ne čini".

Dodik je ocenio da od "recidiva bivše američke administracije" dolaze podsticaji za delovanje opozicije, "koje se moglo videti i u mnogim drugim zemljama".

RS neće prihvatiti nikakvu "meru eventualne odmazde" bilo koga iz međunarodne zajednice, jer ima pravo na svoj stav u vezi sa ulaskom u NATO i vojnom neutralnošću.

"Ne sporimo da se na jedan način u nekom vremenu o tome odlučuje na nivou BiH, nismo mi glupi da to ne znamo. Ali, ovo je naš stav, imamo pravo na stav, a kada imate stav imate i državu. Ova država ima svoj stav, ova država se zove Republika Srpska", naglasio je Dodik.

On je ponovio da BiH nije trebalo da bude stvorena, da je to propala država, najviše zahvaljujući strancima.

"BiH će se raspasti jednog dana na tih način. RS sve što radi, radi da dočeka to vreme i da pokaže da može sama da egzistira, da ima samostalnu teritoriju, Vladu kojoj narod veruje, budžet, institucije koje funkcionišu", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: