Ruski mediji "iskulirali" Kolindinu posetu Putinu

Za razliku od hrvatskih medija koji su posetu Kolinda Grabar-Kitarović Rusiji predstavili kao veliki događaj, ruski mediji taj događaj nisu skoro ni ispratili.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.10.2017.

13:36

Ruski mediji
Getty images

Index.hr navodi da većina vodećih ruskih medija nije ni izvestila o susretu Grabar-Kitarović i ruskog predsednika Vladimira Putina ili su to pak učinili usputno.

Dnevni list "Komersant" najavio je posetu hrvatske predsednice Rusiji, naglasivši da se taj dolazak dugo pripremao s hrvatske strane. Istakli su da su odnosi Hrvatske i Rusije “na ledu od 2009. godine kad je Hrvatska ušla u NATO” i spominje se da protekle dve godine Hrvatska u Moskvi nije imala ambasadora.

Navodi se i da taj ruski dnevnik piše da je svrha dolaska hrvatske predsednice kako bi "sprovela svojevrstan inventar bilateralnih odnosa i ustanovila moguća područja buduće saradnje”.

Ruski list napominje i da u hrvatskoj delegaciji nema ni ministarke spljnih poslova ni ministarke privrede, iako će se u Moskvi održati rusko-hrvatski privredni forum.

Agencija Tass je objavila i kratki intervju s Grabar-Kitarović, u kojem je predsednica ozbiljno izjavila kako je uverena da Hrvatska može postati posrednica između Rusije i NATO-a, te da pogoršanje tih odnosa znači nestabilnost u Evropi, prenosi Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: