Zašto je Ivica Todorić izabrao da se "sakrije" u Londonu?

Nakon što je Sud odbio da odredi pritvor za 12 saradnika vlasnika Agrokora, može se očekivati da se u zemlju vrate njegovi sinovi, Ivan i Ante.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

10:50

Zašto je Ivica Todorić izabrao da se
screenshot

Ipak, povratak Ivice Todorića kome je jedino određen istražni pritvor, nije izvestan, a najavljeno je i raspisivanje poternice.

Ako i kada se Ivan i Ante Todorić vrate u Hrvatsku, moraće da odgovaraju na pitanja tužilaštva, ali neće biti u pritvoru pa se očekuje da će se oni zaista vratiti u Hrvatsku u skorije vreme.

Portal Index.hr, međutim, prenosi da Povratak Ivice Todorića ne treba očekivati, barem dok sud eventualno ne prihvati žalbu njegovih advokata na određivanje istražnog pritvora.

Todorić se u međuvremenu oglasio na svom blogu neposredno nakon te odluke Suda i pritom nije najavio mogućnost povratka u Zagreb, iako je ranije tvrdio da će biti dostupan pravosudnim organima ukoliko tobude potrebno.

Navodi se i da Todorić nije slučajno izabrao London kao lokaciju na kojoj će se skrivatiod hrvatskog pravosuđa.

Kako je objasnio advokat Veljko Miljević, Velika Britanija je zbog Bregzita odličan izbor za one koji beže od pravde.

Miljević je konstatovao da na to ukazuje i činjenica da je Todorić u Londonu angažovao vrhunskog britanskog advokata čija je specijalnost izručenje.

"Mene kao profesionalca to uopšte ne čudi, ako je ta informacija tačna, da je on angažovao stručnjaka za postupke izručenja. Daleko je lagodnije pratiti situaciju izdaleka, u miru i sve proučavati, nego biti u zatvoru, gde su ti ograničene mogućnosti", rekao je Miljević u razgovoru za HRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: