Bitka za bebe: Nova oprema za porodilište u Loznici

Porodilište u Loznici, zahvaljujući donaciji kompanije Nordeus dobilo je medicinsku opremu vrednu više od 32.500 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

19:03

Bitka za bebe: Nova oprema za porodilište u Loznici

U skladu sa potrebama bolnice, kupljen je neonatalni aspirator (veštačka pluća), pacijent monitor sa ekg-om, spirometar, infuziona pumpa i aparat za kiseonik sa priborom.

Oprema namenjena porodilištu u Loznici samo je deo velike donacije koju je kompanija Nordeus, kroz akciju “Bitka za porodilišta”, obezbedila za još 10 ovakvih ustanova: u Senti, Kikindi, Somboru, Zrenjaninu, Zaječaru, Surdulici, Prokuplju, Pirotu, Prijepolju i Gornjem Milanovcu.

U okviru akcije Bitka za porodilišta, koju uspešno sprovodi Fond B92, Nordeus je do sada donirao više od 880.000 evra za nabavku neophodne opreme za ukupno 14 srpskih porodilišta, a ova domaća kompanija već godinama podržava i druge humanitarne projekte Fonda B92. U ime kompanije Norderus ovu vrednu donaciju lozničkom porodilištu uručila je Milica Radojević.

Direktor bolnice u Loznici dr Milan Todorović istakao je sledeće: „Meni je izuzetno velika čast i zadovoljstvo kao direktora bolnice ali i ginekologa da se zahvalim kompaniji Nordeus i Fondu B92 na izuzetno vrednoj medicinskoj opremu, koja će mnogo doprineti kvalitetnijem lečenju, stvaranju lepšeg i sigurnijeg životnog okruženje za decu koja se ovde rađaju, a omoguće svima nama zaposlenima da koristimo najsavremeniju medicinsku opremu, što unapređuje I kvalitet našeg rada. Sve što smo dobili je zaista neophodno i od neprocenjive vrednosti za funkcionisanje našeg porodilišta u kome se godišnje rodi u proseku oko 1 200 beba.“

“U akciji Bitka za bebe i porodilišta do sada smo lozničkoj bolnici donirali opremu u vrednosti oko 27.000 evra i to sa donacijama lokalnih donatora. Opštoj bolnici u ovom gradu doniran je jedan CTG aparat, čiju nabavku je omogućila porodica Vasić i na taj način obezbedila da se preventivni pregledi i praćenje trudnoće rade najsavremenijom opremom. Drugu donaciju ustupio je anonimni dobrotvor koji je donirao po jedan transportni (ručni) inkubator i jedan pacijent-monitor za potrebe ovog porodilišta. Pored ove opreme, lozničkom porodilištu su od početka akcije Bitka za bebe donirani još i set za reanimaciju beba i dva inkubatora. Uključivanjem Nordeusa naša akcija dobila je najvećeg korporativnog donatora i nadam se da će i država Srbija i njene institucije a ne samo primaoci donacija znati da prepoznaju ovu veoma važnost društveno odgovornu i filantropsku aktivnost zaposlenih i vlasnika jedne od naših najuspešnijih kompanija, jer su inovativni i u humanitarnom radu, zato što svi doniraju i svi odlučuju gde će te donacije biti upotrebljene“, istakao je ovom prilikom predsednik Upravnog odbora Fonda B92, Veran Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: