Mozzart donira 1.000 televizora zdravstvenim ustanovama

Ministarstvo zdravlja i kompanija Mozzart ujedinili su se u akciji opremanja zdravstvenih ustanova po Srbiji s ciljem lakšeg i bržeg oporavka pacijenata.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

11:24

Mozzart donira 1.000 televizora zdravstvenim ustanovama
Foto: Promo

Reč je o donaciji ukupno 1000 televizora, a prva ustanova koja je opremljena sa 45 televizora je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić”. Akcija će se širiti po čitavoj Srbiji, a po prioritetima koje je odredilo Ministarstvo, donacije televizora biće usmerene na brojne zdravstvene ustanove.

Institut za majku i dete je osnovan 1950. godine i ova novobeogradska bolnica zbrinjava najveći broj dece na godišnjem nivou iz Srbije, ali i iz regiona.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović s predstavnicima kompanije Mozzart posetio je Institut i uručenjem prve donacije najavio početak akcije:

"Pored toga što Ministarstvo zdravlja maksimalno pomaže i maksimalno investira u sektor zdravstva, imamo izuzetnu i kvalitetnu podršku Vlade Republike Srbije. Ono što je posebno važno jeste naša želja da radimo zajedno sa društveno odgovornim kompanijama, što pokazuje i ovaj primer pomoći jednoj od najvećih bolnica na Balkanu. Akcija koju će Mozzart sprovesti u saradnji se Ministarstvom zdravlja će podrazumevati nekoliko stotina televizora, a najviše će biti usmerena na opremanja dečjih odeljenja u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Želimo da deci, pored humanosti koju pružaju sestre i doktori, uz prisustvo njihovih majki, pomognemo tako što ćemo im taj boravak u bolnici olakšati i poboljšati. Mislim da ovakvu akciju uvek treba pozdraviti i očekujemo da i sa drugim društveno odgovornim kompanijama, sa kojima sarađujemo, nastavimo u istom pravcu, za dobrobit naše dece. Hvala kompaniji Mozzart u ime ministarstva", rekao je Mahmutović.
Foto: Promo
Kompanija Mozzart je sa Institutom sarađivala putem različitih donatorskih i dobrotvornih akcija tokom godina, ovo je samo još jedan vid već uspešne saradnje i podrške instituciji koja brine o zdravlju najvećeg broja dece.

"Svaka donacija data u novčanom iznosu ili u dobrima je vredna za sve bolnice, ali posebno za one koje brinu o deci. Smatramo da ih je neophodno najbolje opremiti, stvoriti takav ambijent i kutak, da deca što manje pate i da se osećaju što manje odvojenim od kuće. S ovim televizorima ćemo deci pomoći i olakšati im da prebrode teške, ponekad bolne trenutke u bolnici. Zahvaljujem kompaniji Mozzart na donaciji. Oni nisu prvi put ovde kod nas, zajedno s poznatim ličnostima donirali su i novčana sredstva u okviru akcije „Humanitarni tiket u podne”. Nadam se da će ovo biti povod za druge kompanije da usmere određena sredstva na dečje bolnice. Dobili smo veliki broj televizora, ali mi smo i velika bolnica, pa je ovo ujedno i moj apel onima koji mogu, a posebno onima kojima je to delatnost, da televizore umrežimo i omogućimo praćenje svih programa, a naročito crtaća i obrazovnih emisija", rekao je dr Radoje Simić, direktor Instituta.

"U svom društveno odgovorno poslovanju kompanija Mozzart novčana sredstva i donacije u robi usmerava tamo gde je pomoć najpotrebnija. Svesni smo situacije u kojoj se nalazi naše zdravstvo i zato kroz saradnju s nadležnim ministarstvom sredstva namenjena za pomoć i podršku doniramo institucijama od nacionalne važnosti. Institut za majku i dete je jedna od najvažnijih zdravstvenih ustanova u našoj državi, prepoznata po izvrsnim ekspertima i svetski priznatim rezulatima i zato sa ovom institucijom počinjemo masovnu akciju donacije televizora. Nadamo se da ćemo, koliko je to moguće, učiniti da boravak pacijenata tokom oporavka u bolnici prođe brže i sadržajnije", istakao je direktor korporativnih komunikacija Borjan Popović.
Foto: Promo
Potom je najavio:

"Plan je da u narednom periodu i u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja televizore doniramo i studentskim domovima i školama. Nastojaćemo da izađemo u susret prioritetima na koje nam ukaže resorno ministarstvo i na taj način poboljšamo uslove u obrazovnim institucijama", zaključio je Popović.

U nastavku akcije, televizori će biti donirani Kliničkom centru Srbije, a potom i ostalim institucijama, kako obrazovnim tako i zdravstvenim. U kompaniji Mozzart veruju da će ova akcija inspirisati i druge kompanije da na svoj način pomognu društvu i zajednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: