Privedeni Srbi u Centru, od nadležnih "gluvi telefoni"

Radnici iz Srbije koje je slovačka policija u utorak privela, pa pustila, nalaze se u Centru za strance u pograničnom selu Medvedov na jugozapadu Slovačke.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

08:13

Privedeni Srbi u Centru, od nadležnih
Thinkstock

Trenutno se u Centru pored 23 državljana Srbije nalazi i 27 Ukrajinaca, osam građana Makedonije i četiri državljanina Bosne i Hercegovine, saznaje Tanjug.

Centar za strance nalazi se u Oblasti Trnava na jugozapadu Slovačke i služi za privremeno zadržavanje građana koji nelegalno borave u Slovačkoj.

Ministarstvo rada se u sredu obratilo Ministarstvu spoljnih poslova povodom medijskih navoda da su u Slovačkoj privedeni radnici iz Srbije i po dobijanju zvaničnih informacija iz MSP utvrdiće da li su radnici otišli preko agencije legalno ili ne, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada.

"Ukoliko se utvrdi da su radnici otišli bez potrebnih papira Ministarstvo rada će poslati inspekciju u agenciju koja je eventualno vodila radnike kako bi se utvrdilo o čemu se radi", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada.

Tanjug se obratio i Ambasadi Srbije u Slovačkoj koja je uputila na Ministarstvo spoljnih poslova, a u MSP je Tanjugu rečeno da će se po utvrđivanju činjenica zvanično obratiti javnosti.

Slovačka policija privela je u utorak 72 radnika, među kojima je i 23 državljana Srbije.

Razlog za privodenje su navodno lažni ugovori o radu. Oni su potom pušteni iz pritvora ali su dobili zaranu ulaska u EU i imaju rok od 7 dana da se vrate kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: