Tilerson: SAD traže odgovornost za dešavanje u Mjanmaru

Sjedinjene Američke Države smatraju da je vojno rukovodstvo Mjanmara odgovorno za dešavanja u toj zemlji, rekao je američki državni sekretar Reks Tilerson.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

19:19

Tilerson: SAD traže odgovornost za dešavanje u Mjanmaru
Foto: Gettyimages

On je rekao da ako se ispostavi da su izveštaji o zločinima nad Rohingja muslimanima u Mijanmaru tačni onda odgovorni treba da odgovaraju.

"MI smatramo da je vojno rukovodstvo odgovorno za ono što se dešava. Ono što je najvažnije za nas jeste da svet ne može mirno da posmatra zločine koji su prijavljeni u toj oblasti", rekao je Tilerson.

On nije obrazložio kako bi krivci mogli da odgovaraju, ali je rekao da će SAD sarađivati sa Ujedinjenim nacijama. Neki američki kongresmeni su pozvali Vašington da primene ciljane finansijske sankcije protiv vojnih zvaničnika umešanih u zločine, navodi AP.

Tilerson je zatražio da se obezbedi pristup za humanitarnu pomoć ugroženim građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: