Sud: Todoriću preti poternica, ostali pušteni

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odbio je predlog tužilaštva za pritvaranje svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor, te će oni biti pušteni na slobodu.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

19:56

Sud: Todoriću preti poternica, ostali pušteni
Foto: Gettyimages

Samo protiv Ivice Todorića u odsutnosti je određen istražni zatvor zbog opasnosti od uticanja na svedoke i za njim će biti raspisana poternica ako se ubrzo ne pojavi u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnelo sudiji Županijskog suda u Zagrebu predlog za odredivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka uticajem na svedoke, veštake, učesnike postupka, protiv svih petnaestoro osumnjičenih.

U Državnom odvetništvu u utorak tužioci su ispitivali osumnjičene u akciji Agrokor, sve redom visokorangirane menadžere i bliske saradnike Ivice Todorica.

Iskaz su dali - Damir Kuštrak, Piruška Canjuga, Mislav Galic, Ivan Crnjac, Tomislav Lucic, Ljerka Puljic, Hrvoje Balent, Alojzije Pandžic, Ivica Sertic i Marijan Alagušic. Poslednji ispitani su Olivio Diskordija i Sanja Hrstić iz revizorske kuće Baker Tilly Hrvatska. Nakon toga svi su vraćeni u policijski pritvor na Oranice, prenosi N1.

Aerodrom "Franjo Tuđman" u Zagrebu okupirale su novinarske ekipe, a kako javlja "Slobodna Dalmacije", očekuje se dolazak najtraženijeg Hrvata - Ivice Todorića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: