Funkcioner Demokratskog fronta osuđen na zatvorsku kaznu

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević osuđen je na sedam meseci zatvora jer je u oktobru 2015. fizički nasrnuo na policajca.

Izvor: Beta

Sreda, 18.10.2017.

12:32

Funkcioner Demokratskog fronta osuđen na zatvorsku kaznu
Thinkstock

Onjenapao policajca Miljana Markovića i to ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Knežević je bio optužen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u vreme antivladinih protesta Fronta oktobra 2015. godine ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici. Za to krivično delo predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Prema optužnici, jedan od čelnika Fronta je prilikom uklanjanja bine i šatora DF-a ispred parlamenta fizički nasrnuo na policajca.

Knežević je ranije pred sudom kazao da se branio od "protivzakonitog" postupanja policije i da je "ponosan na sve što je uradio tog dana".

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini Crne Gore.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković je obrazlažući presudu rekao da je Kneževiću otežavajuća okolnost to što je poslanik a olakšavajuća što nije ranije osuđivan.

Policajac na koga je poslanik nasrnuo je ranije priznao da se smejao dok ga je Knežević gurao, ali i tvrdio da se osećao ugroženo tom prilikom. Dodao je tada i da je Knežević nasrnuo na njega kada je počelo uklanjanje šatora, te da je nastavio i pored upozorenja da to ne radi.

Odbrana poslanika Kneževića najavila je žalbu na presudu Osnovnog suda.

Advokatica Andrijana Razić je podgoričkom radiju Antena M kazala da je kazna "oštra, imajući u vidu i da su u drugim javnosti propraćenim slučajevima počinioci koju su izvršili i mnogo teža krivična dela bili osudjeni na uslovne ili novčane kazne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: