Kolinda otišla kod Putina, Plenković je pozdravlja

Predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković pozdravio je posetu predsednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji jer je, kako kaže, ta zemlja važan globalni akter.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

11:32

Kolinda otišla kod Putina, Plenković je pozdravlja
Getty images

Prema njegovim rečima, deo dijaloga trebalo bi da budu i ona pitanja oko kojih se Hrvatska i Rusija mimiolize.

Hrvatska predednica danas započinje trodnevnu zvaničnu posetu Rusiji susretom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju.

Biće to prva zvanična poseta jednog hrvatskog predsednika Rusiji od 2009. "Mislim da je dobro da je predsednica u poseti Rusiji", ocenio je Plenković u emisiji Hrvatskog radija "A sada vlada".

"Što se tiče stava vlade želimo dijalog s Rusijom jer je ona važna zemlja i bitan globalni akter. Ovakve posete doprinose i dinamizaciji političkog dijalga u privrednoj saradnji", rekao je.

Plenković je, inače, ranije odbacio i nazvao bizarnima tvrdnje pojedinih medija da vlada opstruiše službenu posetu predsednice Rusiji, istakavši da Banski dvori podržavaju tu i druge njene medjunarodne aktivnosti.

Premijer je naglasio da je po njegovom mišljenju važno da deo hrvatsko-ruskog dijaloga bude i niz pitanja "gde se razlikujemo" bilo da su političkog, privrednog ili strateškog karakera, pogleda na politike Europske unije, NATO-a, odnosa s EU-om ili politike Istočnog partnerstva.

Takođe je istakao je da Hrvatska na njegovu inicijativu danas u Rusiji ima ambasadora kojeg nije imala gotovo dve godine, prenela je HINA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: