Vulin: Radikalni raskid s kulturom stida po tuđoj komandi

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je srpski narod prošao kroz težak period u kom je sam sebe unižavao.

Izvor: Beta

Sreda, 18.10.2017.

23:07

Vulin: Radikalni raskid s kulturom stida po tuđoj komandi
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

On je naglasio da se mora napraviti radikalni raskid sa kulturom stida "po tuđoj komandi".

"Ne treba da se pravimo boljima nego što jesmo, ali ni da se stidimo po komandi. Dugo smo preuzimali tuđu istinu i prihvatali da se stidimo ratova koje nismo ni tražili ni poveli jer smo navodno tada bili agresori", rekao je Vulin u intervjuu "Večernjim novostima".

On je istakao da je prošlo vreme kada je vojska bila u zapećku države i političkih garnitura i da je ona sposobna da odbrani zemlju od svih pretnji i opasnosti.

"Prošlo je vreme kada se smatralo da Srbiji vojska nije potrebna. Dugo je strategija i doktrina naše vojske bila da Srbija nema neprijatelja. Reći to na Balkanu izuzetno je hrabro", ocenio je ministar.

Prema Vulinovim rečima, i Vojska Srbije bi trebalo da ima svoj stav u unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

"U formi u kojoj je to moguće trebalo bi da bude uključena u dijalog. To nije politički angažman", rekao je Vulin upitan da li bi se učešće Vojske u dijalogu moglo protumčiti kao militarizacija društva.

Na pitanje o spekulacijama o svojoj smeni, on je rekao da će, kada u Srbiji budu vladali ambasadori i kada se bude odlučivalo bez izbora, odmah biti smenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: