Asanž nudi 20.000€ za informaciju o ubicama Vikiliks žene

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž nudi nagradu u iznosu od 20.000 evra za informaciju koja će dovesti do hapšenja ubica novinarke sa Malte Dafne Karuan Galicije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.10.2017.

17:06

Asanž nudi 20.000€ za informaciju o ubicama Vikiliks žene
Screenshot

"Razbesnelo me je kada sam čuo da je malteška istraživačka novinarka i blogerka Dafne Karuana Galicija ubijena nedaleko od svoje kuće, bombom postavljenom pod automobil. Nudim nagradu od 20.000 evra za informaciju koja će dovesti do krivaca za njenu smrt", napisao je Asanž na svom Tviteru, prenosi BBC.

Novinarka sa Malte Dafne Karuana Galicija ubijena je u ponedeljak u eksploziji bombe koja je podmetnuta pod njen automobil. Portal "Politiko" ju je proglasio "Vikiliks ženom".

Ona je pisala o korupciji, a poslednje dve godine u izveštajima se fokusirala na otkrića takozvanih "panamskih papira", odnosno 11,5 miliona dokumenata koja su procurila iz interne baze podataka četvrte najveće ofšor pravne firme u svetu, "Mosak fonseka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: