Policija hoće da zabrani deci igranje fudbala na ulici?

Policija iz britanske grofovije Glostešira je pozvala građane da prijave ukoliko vide da deca igraju fudbal na ulici.

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

11:10

Policija hoće da zabrani deci igranje fudbala na ulici?
Ilustracija: Thinkstock

U obrazloženju ovakve bizarne odluke je navedeno da “prijavljivanje šutiranja lopte na kolovozu pomaže u sprečavanju ponašanja dece koja su suprotna društvenim konvencijama”.

Pisma iz policije su poslata meštanima, nakon što su, kako je navedeno, stizale prijave o “antisocijalnom ponašanju, kao što je igranje fudbala na ulicama”.

Dodaje se i da takvo ponašanje dece “može da ošteti automobile, ali i da dovede decu u opasnost”.

“Pojačaćemo patrole koje će davati savete deci, koju vide da se igraju na ulici. To je u centru pažnje policije i biće preduzete dalje akcije“, navedeno je iz policije.

Meštanin Ričard Mejs je za lokalne medije istakao da je to “apsolutno smešno“.

“Roditelji troše pola svojih života da ohrabre svoju decu da izađu napolje i da se igraju, a kada uspeju u tome pojave se komšije koje se žale. Ta deca nisu dileri droge, to su samo deca koja vole da se igraju van svoje kuće, na sigurnoj distanci. To je tužna refleksija modernog vremena“, rekao je Mejs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: