Avganistan: Talibani upali u policiju, 15 mrtvih

Naoružani talibani upali su jutros u veliki policijski kompleks na jugoistoku Avganistana, saopštilo je avganistansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 17.10.2017.

09:06

Avganistan: Talibani upali u policiju, 15 mrtvih

Grupa napadača ušla je oko 10.30 po lokalnom vremenu u kamp za obuku u Gardezu nakon detoniranja jedne ili dve automobil bombe. Poginulo jenajmanje 15 osoba, a više od 40 je povređeno, saopštili su bolnički izvori.

"U napadu ima 15 mrtvih i više od 40 povređenih, među kojima žene, studenti i policajci", izjavio je Frans presu direktor bolnice Hedajatulah Hamidi.

Avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su naoružani talibani upali jutros u veliki policijski kompleks na jugoistoku Avganistana.

Talibani su preuzeli odgovornost za akciju u Gardezu, rekao je njihov portparol Zabijulah Mudžahid.

U policijskom kompleksu u Gardezu, gde se nalazi kamp za obuku, smešteni su i pripadnici granične policije i vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: