Tunis: Sudar broda i drvenog čamca, poginulo 25 migranata

Kod obale Tunisa sudarili su se brod tuniske mornarice i drveni čamac pun migranata, pri čemu je poginulo 25 migranata, saopštile su vojne vlasti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.10.2017.

07:50

Tunis: Sudar broda i drvenog čamca, poginulo 25 migranata

Ronioci tuniske mornarice uočili su u nedelju ostatke improvizovanog čamca na dnu mora kod ostrva Kerkenah i izvukli 11 tela tog dana, a u ponedeljak još šest, saopštilo je Ministarsto odbrane Tunisa, prenosi AP.

Ranije je izvučeno još osam tela, a tuniski zvaničnici su naveli da je 38 migranata spaseno, posle sudara koji se dogodio 8. oktobra.

Nepoznat broj ljudi sa broda i dalje se vode kao nestali, a Međunarodna organizacija za migracije saopštila je da se u čamcu najverovatnije nalazilo 75 tuniskih migranata, ali je jedan spaseni migrant rekao da je u plovilu bilo više od 90 ljudi.

Premijer Jusef Šahed nazvao je ovaj incident "nacionalnom katastrofom".

Uzroci incidenta još su nejasni, dok vojni istražitelji rade na utvrdjivanju okolnosti sudara i odgovornosti za incident.

Broj Tunišana koji kreću put Italije je u porastu. Agencija UN za migracije saopštila je da je 1.400 Tunišana stiglo u Italiju samo prošlog meseca, u poređenju sa 1,357 koliko ih je tamo stiglo u prvih osam meseci ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: