Burna sednica Skupštine Republike Srpske

Burna sednica Narodne skupstine Republike Srpske na kojoj je trebalo, između ostalog, da se razmatra donošenje rezolucije o neutalnosti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.10.2017.

13:11

Burna sednica Skupštine Republike Srpske
Ilustracija: Thinkstock

Sednica je više puta prekidana zbog tvrdnji opozicije da je prekršen Poslovnik.

Kako je prenela RTRS "zapelo" je kod zapisnika sa prethodnih sednica.

Poslanici opozicije su, name, u raspravi o zapisniku sa 20. redovne sednice, diskutovali o onome što se događalo 12. i 13. septembra, na 21. redovnom zasedanju.

Inače, Predlogom rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske, bila bi definisana neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze.

U Predlogu rezolucije je navedeno da teritorija Srpske ne može biti otuđena na bilo koji način mimo Ustava i zakona, niti joj se može utvrditi i upisati drugo svojstvo.

Svaki pokušaj uskraćivanja svih suverenih prava nad teritorijom Srpske smatraće se kršenjem ustavnog poretka i međunarodnog prava i neće proizvoditi pravno dejstvo.

U ovom dokumentu je precizirano da je Srpska opredeljena da svaki budući status koordiniše sa Srbijom, kao potpisnikom Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: