Završeno jesenje zasedanje, usvojan četiri zakona

Skupština Srbije završila je danas prvu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja usvajanjem četiri predloga zakona.

Izvor: Beta

Utorak, 17.10.2017.

07:08

Završeno jesenje zasedanje, usvojan četiri zakona
Tanjug, arhiva

Usvojeno je i nekoliko izmena u sastavima delegacija u međuparlamentarnim institucijama.

Sednica je počela 3. oktobra, bila je burna od prvog dana i obeležena je raspravom i mimo dnevnog reda, nedostatkom kvoruma, opomenama koje su uglavnom izricane poslanicima opozicije i isključivanjem dva poslanika Dveri sa sednice.

Glasanje je danas, međutim, proteklo mirno i za nešto više od sat vremena usvojeni su Zakon o osnivanju Nacionalne akademije za javnu upravu, u kojoj će se usavršavati državni službenici, kao i izmene Zakona o državnim službenicima koje bi trebalo da obezbede jednake uslove za napredovanja i obuku svih zaposlenih u državnim službama.

Poslanici su usvojili i Zakon o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju koji omogućava da se elektronski dokumenti priznaju kao i papirni, a predvidja i razne nivoe identifikacije fizičkih i pravnih lica.

Skupština je usvojila i izmene Zakona o informacionoj bezbednosti kojim je utvrđeno da poslove Centar za bezbednost IKT sistema (CERT) republičkih organa vrši organ nadležan za projektovanje, razvoj, izgradnu, održavanje i unapredjenje računarske mreže republičkih organa, za čije obavljanje je sada nadležna Kancelarija za informacione tehnologije I elektronsku upravu.

Usvojene su i odluke o izmenama sastava delegacija u međuparlamentranim institucijama i izmenama sastava skupštinskih odbora koje su podnele Srpska radikalna stranka, Srpska napredna stranka, Socijalistička partije Srbije i Nova Srbija-Pokret za spas Srbije.

Skupština je usvojila odluku da ispred Srpske radikalne stranke član delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope bude Aleksandar Šešelj koji je od skoro postao poslanik umesto Milovana Bojića. Bojić je podneo ostavku na poslaničku funkciju i nedavno izabran za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Sin Vojislava Šešelja, Aleksandar, Bojića će zameniti i u Odboru za zdravlje Skupštine Srbije.

U delegaciji u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope došlo je i do izmene u redovima Sprske napredne stranke, koju će predstavljati Aleksandra Tomić. Ona je izabrana umesto Aleksandre Đurović koja je podnela ostavku na poslaničko mesto pošto je imenovana za šeficu stalne misije Srbije pri Savetu Evrope u Strazburu.

Do izmena je došlo u još jednoj delegaciji na predlog Socijalističke partije Srbije pa će tu stranku u Parlamentarnoj skupštini NATO predstavljati Dejan Radenković, umesto potpredsednika Skupštine Srbije Đorđa Milićevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: